Četiri pitanjaRotary test

Što je Rotary?

Od samih početaka Rotarijanci su uvijek bili predani promidžbi visokih etičkih načela u poslovnome životu. Najjednostavnija je takva provjera poslovne etike znameniti Test četiri pitanja. Prihvaćen je u međunarodnome Rotaryju 1943., a preveden je više stotina jezika i objavljen u tisućama oblika. Što god govorimo ili činimo mora biti usklađeno sa sljedeća četiri pitanja:

1. Je li to istinito?
2. Je li pravedno za sve uključene?
3. Pridonosi li izgradnji dobre volje i čvršćem prijateljstvu?
4. Hoće li donijeti dobro svima uključenima?

2016/2017.

10.02.2017.

Rotary klub Zagreb Gradec, Adria Media Zagreb sa svojim najtiražnijim magazinom Story i Vanna predstavili su humanitarnu akciju «Uljepšajmo njihov svijet» kojom se pomaže djeci sa sindromom Down. U okviru akcije na Svjetski dan sindroma Down, 21. ožujka 2017., Vanna će, uz pratnju orkestra, u dvorani Vatroslav Lisinski, održati humanitarni koncert. Prikupljenim sredstvima angažirat će se i educirati dodatni terapeuti za rad s najmlađom i najosjetljivijom djecom sa sindromom Down, a karte je moguće kupiti već danas po cijeni od 120 do 180 kuna.

Sav prihod od ulaznica bit će doniran Udruzi za sindrom Down – Zagreb čiji je cilj i misija poticanje punog uključivanja osoba sa sindromom Down u sve segmente života zajednice i pružiti im tretmane prilagođene njihovoj dobi i uzrastu.

ORGANIZATORI:  

SPONZORI: 

01.12.2016.

 u atelieru našeg prijatelja akademskog slikara Baneta Milenkovića održano je gastro druženje uz prodaju slikarskih grafika. Prihod od prodaje usmjeren je talentiranim studentima slabijeg imovinskog stanja.

23.12.2016.

u prostorima muzaja Mimara održat će se tradicionalni humanitarni koncert Lane Genc u organizaciji Rotary cluba Zagreb Gradec. Sredstva prikupljena prodajom ulaznica usmjerit će se talentiranim studentima slabijeg imovnog stanja.

2013/2014.

Studeni 2014.

25.11.2014. U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, organiziramo veliki humanitarni koncert na kojem ce nastupiti Severina i gosti

Rujan 2014.

Dodjela jednokratnih stipendija za petero studenata koji su konkurirali na natječaju “Rotary za izvrsnost“.

Svibanj 2014.

Uključivanje u projekt RC Medvedgrad, donirano 1500 kuna za kupnju opreme za  dezinfekciju vode u Starom Golubovcu.

Uključivanje u projekt RC Zagreb, donirano 1500 kuna za kupnju opreme za potrebe  Hrvatske gorske službe spašavanja.

Prikupljanje novčane pomoći za stradale u poplavama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

05.04.2014.
Projekt uskršnje košarice u Mercatoru/Getrou. Prikupljanje pomoći za potrebite na ulazu u prodajni centar Getro/Mercator. Prikupljene namirnice predane su u Župu Sv. Antuna u Zagrebu.

30.03.2014.
Zajednička akcija zagrebačkih Rotary klubova „Rotary za izvrsnost“. Prikupljanje sredstava za talentirane student kupnjom karata za operu „Orfej i Euridika“ izvedenoj u koncertnoj dvorani Lisinski.

16.02.2014.
Akcija prikupljanja sredstava za „Fond za mlade talente“ u sklopu koncerta u Mimari. Nastup Zagrebačkih solista organiziran u suradnji s RC Kaptol.

 

2012/2013.

 

10.05.2013.
Organizacija tribine u suradnji s RC Medvedgrad Razgovor o stanju gospodarstva u Hrvatskoj na kojoj su sudjelovali guverner HNB Boris Vujčić i Nikolay Gueorguiev, voditelj misije Međunarodnoga monetarnog fonda za Hrvatsku. (Slike u prilogu!)

14.04.2013.
Zajednička akcija zagrebačkih Rotary klubova „Rotary za izvrsnost“. Prikupljanje sredstava za talentirane student kupnjom karata za operu „Slavuj“ izvedenoj u koncertnoj dvorani Lisinski.

Siječanj 2013.
Dodjela jednokratnih stipendija za petero studenata koji su konkurirali na natječaju “Rotary za izvrsnost“.

ORGANIZATORI: logo Rotaryja, logo Storyja